עלילותיו הנסיך ראמה למען אהבתו הנסיכה סיטה:
הסיפור הבא הוא מתוך האפוס ההודי הקדום '
ראמאינה',
אחד משני האפוסים הגדולים של הודו, שנכתב לפני אלפי שנים ועבר מדור לדור. ההודים מאוד אוהבים לספר ולהקשיב שוב ושוב לסיפורי עלילותיו של הנסיך ראמה ולהנות מרוחה של הודו הקדומה, נופיה תושביה ומנהגיה. במרכז העלילה עומד סיפור חטיפתה של סיטה היפה אשתו של ראמה שנחטפה בידי שד ומוחזקת בשבי בסרי לנקה.
כיצד נפגשו ראמה וסיטה?
על גדות נהר סגארה, לרגלי הרי ההימאליה, לפני אלפי אלפים שנים חי עם ושמו קוסאלה, בני השמש. שפע רב היה בארץ זו, פירות ירקות חיטה ואוצרות רבים. איודהיה, היא עיר הבירה, עיר יפהפיה שבה זורמים פלגי מים צוננים וגנים פורחים מקשטים. אנשי העיר היו יפים בריאים וחזקים, נבונים ומשכילים, שמחים שקטים ומאושרים. הם אהבו מאד את מלכם, דאסאראתה.
רק דבר אחד העציב אותם למלך לא היו ילדים, לא בנים ולא בנות. המלך הלך והזדקן, יום אחד כשהתפלל לאל האש, להבות האש הושיטו גביע מלא יין אדום, נשות המלך שתו את היין מן הגביע. בשנה הקרובה נולדו למלך בנים יפים בריאים חכמים וחזקים.
המלך התגאה בארבעת בניו, שהצטיינו בכל אשר עשו ולמדו. אך יותר מכל הצטיינו בירי חץ וקשת. לא היה חץ שהחטיאו. האחים אהבו אהבה רבה אחד את השני ומעולם לא רבו או קינאו אחד בשני. יותר מכל אהב המלך את בנו בכורו הנסיך ראמה. והכל קיבלו את ראמה למנהיג. ראמה הצטיין בדריכת הקשת, באילוף פילים ובמירוץ כרכרות. ראמה היה עלם יפה תואר חסון וחטוב ונראה כמו אל. היה גם חכם והשתתף במועצות הממלכה. שנות הילדות והנעורים לחייו חלפו להן בשלום ובשלווה.
יום אחד הגיע לביקור בארמון חכם נכבד שמו וישואמיטרה. שהמלך אהב והעריך אותו מאוד.
"ברוך הבא," אמר בהתרגשות, "אמלא כל משאלה שתבקש " .
" תן לי בבקשה את בנך הבכור, ראמה. שני שדים חזקים ןמפחידים שמשנים צורתם כל יום מפריעים לי בעבודת הקודש שלי. יבוא עימי וישמיד את השדים" אמר החכם.
לבו של המלך נשבר בקרבו, הלא ראמה רק נער צעיר, כיצד יוכל להלחם מול שדים ארורים שאיש לא הצליח לתפסם ולהרגם.... אך מילה של מלך היא מילה. לאקשמאן אחיו של ראמה הפציר במלך ללכת עם אחיו האהוב ראמה, והמלך הסכים. לקול תופים עזבו השלושה את הארמון.
עברו חלפו להם ימים שבועות וחודשים. שני האחים למדו במסירות ובהתלהבות גדולה. ובמהירות למדו את כל הסודות והידע שצבר החכם בשנות חייו הרבות. בין שיעור לשיעור היו יוצאים אל היער כדי להרוג ולהגן על המקדש מפני שדים ששרצו ביערות שמסביב. כשנהרג השד האחרון אמר ראמה לחכם "סיימנו להרוג את כל השדים, נמהר ונחזור עכשיו אל אבינו שמתגעגע אלינו מאוד".
"השארו עימי רק עוד לילה אחד" התחנן החכם. בבוקר תצאו לדרכם.
עם עלות השחר הגיע לפתע שליח ובפיו בשורה:"המלף ג'אנאקה הכריז תחרות על יד ביתו, סיטה היפה בכל שבעת איי הממלכה.
"נצא כעת אל ממלכת מיטהילה. המלך ג'נקה, ידידי הטוב ביקש ממני להעלות קרבן בתחילת התחרות. אני חייב לעשות זאת ואני רוצה שתבואו איתי ותשתתפו בתחרות". אמר החכם אל שני הנסיכים. ארבעה ימים רכבו ולבסוף הגיעו אל הממלכה, והתקבלו שם בכבוד גדול.
במשך שנים עשר ימים נהרו אורחים מכל הארצות, חלקם לצפות בתחרות וחלקם להשתתף בה.
קהל עצום ורב צפה במתחרים שהיו לבושים במיטב בגדיהם. גלימות זהב כובעים צבעוניים אבני חן ותכשיטים נוצצים. רק ראמה ולקשמאן עמדו בבגדי הציד שלהם אך היו יפים יותר מכולם. תרועות חצוצרות ותופים בישרה את בואה של סיטה היפהפיה, שנעמדה ליד אביה המלך.
"כשנולדה ביתי נדרתי נדר", אמר המלך, "שאשיא את ביתי למי שיוכיח כי הוא יכול למתוח את הקשת של מלכי מיטהילה העתיקים". המלך סימן בידו ואל הזירה נכנסה כרכרה שאותה מושכים חמש מאות חיילים ועליה הקשת הגדולה והעתיקה.
דממה שררה בזירה. אחד אחרי השני נגשו הלוחמים והאלופים אך לא הצליחו להרים את הקשת. אחרון היה ראמה. הוא צעד צעד אחד קדימה, ניגש והרים את הקשת מעלה כאילו היא נוצה. קריאות השתאות נשמעו מהקהל, אך כשהרים ראמה את הקשת והצליח לדרוך את המיתר עד ששני קצוות הקשת כמעט נגעו אחד בשני ואז בקול אדיר השתחרר המיתר וחץ נורא אל על בהשמיעו קול רעם.
קול מחיאות כפיים רם כזה טרם נשמע בממלכה, המלך בקושי הצליח להשקיט את מחיאות הכפיים, ואז אמר" הנסיך ראמה, אתה המנצח, ביתי היפה סיטה תהיה לך לאישה! מיד ייצאו שליחים להזמין את אביך המלך דאסארתה לטכס הנישואין!".
טקס הנישואין המפואר נערך בפני כל האנשים, שלא הפסיקו לשמוח ולרקוד במשך כמה ימים כראוי לאירוע חשוב שכזה. ואכן ימי חתונתם של ראמה וסיטא היו הימים השמחים בתולדות שתי הערים, איודהיה ומיטהילה. אך השמחה לא ארכה זמן רב... אך על שאר עלילותיו של הנסיך ראמה לא נספר כעת. הן מסופרות באפוס ההודי ראמאינה או בספר 'עלילות ראמה', שבו מסופר גם הסיפור הזה.